E-učenje

Glavni cilj projekta “Kulturni športni dan” je spodbujanje socialne vključenosti in enakih možnosti pri udeležbi v športu. Partnerji so razvili številna različna gradiva za povečanje ravni telesne dejavnosti otrok v osnovnem izobraževanju. Vsa gradiva so zbrana na spletni platformi, tako da se jih lahko vsi zainteresirani naučijo in izvajajo v svojih organizacijah. Za učenje gradiv smo oblikovali priponke, ki udeležencem omogočajo, da vsa razvita gradiva prenesejo na različne naprave in se učijo. Gradiva vključujejo: športni program tradicionalnih športov/iger, vodnik najboljših praks ter učni načrt za učitelje, trenerje in prostovoljce.

V prvih fazah projekta smo analizirali položaj otrok v osnovnošolskem izobraževanju glede ovir za udeležbo v športnih dejavnostih in trenutne ravni telesne dejavnosti. Izvedli smo analizo anketne raziskave in oblikovali priporočila za zainteresirane strani. Ta delovni sklop vključuje tudi oblikovanje vodnika najboljših praks, v katerem so partnerji zbrali najboljše prakse iz vseh partnerskih držav. Spodaj si lahko prenesete ustvarjene dokumente v angleškem jeziku:

Glavna faza projekta je vključevala razvoj športnega programa za otroke v osnovnem izobraževanju. Razviti športni program temelji na tradicionalnih športih in igrah iz partnerskih držav. Partnerji so zbrali kulturno pomembne igre in športe iz svojih držav, ki so del njihove kulturne dediščine. Med projektom smo razvili tudi učni program za učitelje, trenerje in prostovoljce; program vključuje različne igre za prebijanje ledu in pedagoške metodologije, ki jih lahko prostovoljci in trenerji uporabijo za boljše vključevanje otrok v športne dejavnosti.

Pripravljeno gradivo si lahko ogledate tudi na platformi, če udeleženci raje berejo dokumente na spletu in jih ne želijo prenesti na svojo napravo.

Priročnik tradicionalnih iger in športov

Priporočila