E-učenje

Glavni cilj projekta “Cultural Sports Day” je poticanje socijalne uključenosti i jednakih mogućnosti u bavljenju sportom. Partneri su razvili mnogo različitih materijala za povećanje razine tjelesne aktivnosti djece u osnovnom obrazovanju. Svi materijali su prikupljeni na online platformi kako bi ih svi zainteresirani mogli naučiti i implementirati u svojim organizacijama. Kreirali smo gumbe koji sudionicima omogućuju preuzimanje svih razvijenih materijala na različite uređaje. Materijali uključuju: sportski program tradicionalnih sportova/igara, vodič najboljih praksi i nastavni plan i program za učitelje, trenere i volontere.

U prvim fazama projekta analizirali smo situaciju djece u osnovnom obrazovanju s obzirom na prepreke sudjelovanju u sportskim aktivnostima i trenutne razine tjelesne aktivnosti. Proveli smo analizu ankete i izradili političke preporuke za dionike. Ovaj radni paket također uključuje izradu vodiča najboljih praksi, gdje su partneri prikupili najbolje prakse iz svih zemalja partnera. U nastavku možete preuzeti izrađene dokumente na engleskom jeziku:

Glavna faza projekta uključivala je razvoj sportskog programa za djecu u osnovnom obrazovanju. Razvijeni sportski program temelji se na tradicionalnim sportovima i igrama iz zemalja partnera. Partneri su prikupili važne igre i sportove iz svojih zemalja koji su dio njihove kulturne baštine. Tijekom projekta razvili smo i kurikulum za učitelje, trenere i volontere, program uključuje različite igre probijanja leda i pedagoške metodologije koje volonteri i treneri mogu koristiti za bolje uključivanje djece u sportske aktivnosti.

Razvijeni materijali također se mogu vidjeti na platformi ako sudionici radije čitaju dokumente na mreži i ne žele ih preuzimati.

Priručnik tradicijskih igara i sportova

Preporuke za javne politike